петък, 8 април 2011 г.

Отслабвайте с топъл мед


Както знаем, обмяната на веществата определя до голяма степен и телесното ни тегло. Добрият метаболизъм е в основата на поддържането на стройна фигура. Само диетите не са достатъчни, защото те забавят обмяната на веществата и карат организма да “складира” мастни запази.

Ето защо има хора, който се хранят с калорични храни, но не пълнеят. Освен структура и гени, тук несъмнено има пръст метаболизмът. А има и хора, които са непрекъснато на диета, но не успяват да свалят и грам. Естествено, не подценяваме и физическата активност, която е гаранция за добро здраве и дълголетие.

Диетолозите препоръчват да консумирате сутрин на гладно по няколко лъжици топъл мед. Можете да затопляйте меда на водна баня, но никога директно върху огъня, защото ще унищожите част от ценните му съставки. Сами ще се уверите в ефективността на този метод за засилване на обмяната на веществата и ще се избавите от запека.

5 коментара:

  1. Това поне е вкусно :) може да се опита

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотна публикация. Продължавай в същия дух!

    ОтговорИзтриване
  3. Много хубава статия .Медът е изключително полезен. На ден по една лъжичка ни гарантира доста добра обмяна на веществата и ни действа зареждащо.

    ОтговорИзтриване